A játékipar megmondóembere, Michael Pachter megint nyilatkozott, s ezúttal kivételesen nem a Nintendót szapulta, hanem a Sonyt vette célkeresztbe, mégpedig annak az év elején hivatalosan is bejelentett PlayStation Now szolgáltatását, amivel a cég saját gyártmányú és külsős cégektől származó játékait streamelhetjük a Sony konzolunkra, tévénkre és okostelefonunkra.

A híres/hírhedt elemző azt mondta a Game Informernek, hogy a PlayStation Now egy vicc, amire két évnél fiatalabb játékok nem fognak megjelenni. „Egy olyan kiadó sincs, amelyik egy két évesnél frissebb játékát licencelné, mert tartanának attól, hogy nem tudnak így annyi példányt eladni. Esély sincs arra, hogy ez működjön.”

Michael Pachter az évek során sok mindent megjósolt már, persze változó sikerekkel, s miután egyelőre kevés információink vannak a PlayStation Nowról (előfizetés összege, külsős kiadók részvétele, stb.), inkább tűnik ez egy tippnek, mint megalapozott elemzésnek.

A PlayStation Now zárt bétatesztelése egyébként jelenleg is zajlik az Egyesült Államokban, a Sony Computer Entertainment America marketingfőnöke, John Koller pedig azt mondta, hogy a kiadók egyre inkább érdeklődőek a PlayStation Now-val kapcsolatban.

playstation-now.jpg