A GamingBolt friss interjúja Michael Pachter elemzővel érdekes kérdéseket feszeget: az Xbox One X árazásáról is szó esett benne. A Microsoft szerint jól eltaláltak az Xbox One X árát a gép tudásához képest, de Michael szerint ez kevés lesz a sikerhez. Michael Pachter véleménye az, hogy egy játékos számára a manapság megszokott 300 dolláros ár még megfizethető, és a konzolos játékosok még szívesen kiadnak ennyi pénzt egy megfelelő gépért, de az 500 dolláros árcédula már túlságosan sok.

Michael szerint téves érv az, hogy az Xbox One X megéri az árát, mert olcsóbb, mint egy nagyképernyős TV. Igaz, hogy olcsóbb, de elmondása szerint nem is olyan időtálló: egy jó TV akár 10 évig is kiszolgálhatja az ember igényeit, ha pedig már váltani szeretnénk, akkor még mindig jó lesz a vendégszobába. Azt is megemlítette, hogy jelenleg az USA lakosságának nagyjából 10%-a rendelkezik a konzolhoz ideális 4K-s TV-vel. Az idő múlásával növekedni fog ez a mérték, ezért egyúttal az Xbox One X-re is érdemesebb lesz beruházni.

Azonban a 4k TV és az Xbox One X konzol együtt akár 1100 dollárba is fájhat, ami nem olcsó mulatság. Szerinte, ha elegendő pénz hiányában választani kellene az Xbox One X konzol, vagy egy 4K felbontású TV megvásárlása között, akkor a TV-t választaná. Véleménye szerint az Oculus Rift is ezzel a problémával küzd: nem elég önmagában megvenni az Xbox X-et/Oculust. Az álláspontja az, hogy Xbox One X nem lesz sikeres.

xbox-one-x.jpg