A titkolózó ember nyilvánosan, de meglehetősen furcsa helyen írta le a gondolatait az Xbox One konzollal kapcsolatban. A bejegyzése a Pastebin portálon jelent meg, eredetileg pedig a 4chan oldalon voltak olvashatók, szóval rezeg a léc, ha a megbízhatóságról van szó, így maradjunk egyelőre annyiban, hogy mindez csak egy pletyka.

A fejlesztő azt mondta a beszélgetés során, hogy a Microsoft igyekszik eltörölni a lemezes játékokat, ezzel kiszorítva a nagy áruházláncokat, melyek uralják ezt a piacot -- a probléma viszont az, hogy ezt nem sikerült megfelelően elmondani az embereknek. Azért kellenek a szigorú szabályok, hogy a lemezes termékeket megöljék, ezzel megszüntetve a lemezek cserélgetésének kényszerét, a karcos korongokat, de ami a legfontosabb, a rossz üzleteket, ami a használt játékok továbbadását övezi.

A rejtélyes ember a Steamhez hasonlította a Xbox One üzletpolitikáját, abban az értelemben, hogy bárhonnan bejelentkezhetsz és játszhatsz, illetve a család tagjai hozzáférhetnek a közös konzolhoz; szerinte csak annyi a különbség, hogy míg a Steamen manuálisan kell bejelentkezni, addig ez itt automatikusan történik.

További hasonlóság még a Valve népszerű rendszerével kapcsolatban, hogy a Microsoft is egy hosszú távú tervet szeretne megvalósítani, aminek természetesen vannak kezdeti nehézségei, akárcsak annak idején a Steamnek is voltak. A forrás felhívta a figyelmet arra, hogy kezdetben sokan utálták, illetve visszakoztak a Valve ötletével kapcsolatban, de mikor sikerült véglegesíteni a másolásvédelmi rendszert, elkezdhettek a dobozos termékeknél olcsóbb, jobb alternatívát nyújtó üzleteket kínálni -- ezt tervezi a Microsoft is.

Még egyszer ki kell hangsúlyozni: mindez könnyen lehet, hogy egy élénk fantáziájú rajongó agyszüleménye, ugyanakkor nem szokatlan sem a Microsofttól, sem pedig más cégektől, hogy az alkalmazottaik anonim módon mondják el az igazat, anélkül, hogy a cég által támasztott irányelvekhez kellene igazodniuk. Te mit gondolsz minderről?

2-xbox-one.jpg