Microsoft: kirúgták a Flight Sim teametA gazdasági válságot, úgy látszik, a Microsoft is megérzi, ugyanis a nemrég elbocsájtott 5000 alkalmazott után tegnap kirúgták azt a fejlesztőcsapatot, amely minden idők leghíresebb repülőgép-szimulátorát készítette: a Flight Simulator teamet.

Az FS-sorozat legelső tagja nem kevesebb, mint huszonhét éve került először a boltokba, tehát egy igen patinás, nagynevű szimulációról van szó, amely nem kevés pénzt hozott ez idő alatt a cég konyhájára. A Flight Simnek emellett hatalmas rajongói és felhasználói bázisa van, tömérdek add-on készült hozzá, amelyeknek köszönhetően újabb és újabb repülőtereket, repülőket, területeket kaptak a felhasználók. Így tehát valószínűsíthető, hogy ennek a lépésnek lesz még visszhangja.

A Microsoftnak egyébként -- a gazdasági válságától függetlenül -- ez már a harmadik ilyen jellegű lépése, hiszen korábban feloszlatták a Shadowrunt készítő FASA stúdiót, illetve az Ensemble Studios napjai is meg vannak számlálva: múlt ősz óta ismert, hogy amikor boltokba kerül a Halo Wars, a csapatot feloszlatják, az alkalmazottjait pedig más területeken helyezik el.