A hozzám hasonló régi játékosok talán még emlékeznek a Bally/Midway címkéjű flipperekre (az a jó kis Judge Dredd meg Addams Family...), a Midway-féle Space Invaders vagy Pac-Man arcade gépekre. Miután ezt a részleget felvásárolta a Williams, 1999 óta a cég a videojáték-iparra koncentrál. Már a kezdetektől bukdácsoltak a srácok, ám pár jól sikerült stúdiófelvásárlás után kialakult egy elég stabil fejlesztőbázisuk. Tavaly márciusban viszont kénytelenek voltak elfogadni a National Amusement (NAI) médiabirodalom 90 milliós tőkeinjekcióját, amely automatikus felügyeleti jogot is biztosított a befektetőnek.

Nos, a most napvilágot látott harmadik negyedéves jelentés szerint a vállalat továbbra sem nyugodhat meg: a tavalyi hasonló időszak 33,5 milliójához képest 76 millió a mostani veszteség, annak ellenére, hogy a bevételek valamelyest nőttek (37-ről 51,5 millióra). Mindez annak fényében főleg fájdalmas, hogy a Midway már megtett pár lépést a konszolidálásra: bezárták a dél-kaliforniai stúdiót, egy csomó embert kirúgtak Austinból, egy ottani projektet leállítottak, eladtak egy halom licencet.

Az eredmények ismeretében talán nem meglepő, hogy a vállalati tanács, egyben a NAI elnöke, Sahri Redstone lemondott pozíciójáról. Miután a NAI részvényei is zuhantak, a Midway értékpapírjai is 67 százalékkal érnek kevesebbet jelenleg, ami szintén nem könnyíti meg a cég dolgát. Ám ennek ellenére Matt Booty vezérigazgató bizakodó, ugyanis pár komolyabb cím van a tarsolyukban, amelyet reményeik szerint nagy érdeklődés fogad majd. Ilyen a Mortal Kombat vs. DC Universe, a The Wheelman vagy a This Is Vegas, illetve az egy hónapja megjelent a Blitz: The League II (PS3, X360).

Booty egyébként azt is elmondta, hogy szerinte a szerényebb eredmények annak is köszönhetők, hogy a válság miatt a terjesztők kevésbé bevállalósak, kevesebb nyitókészletet rendelnek meg egy frissen debütált címből, hiszen sajnos a média ezen ága az (a zenével és a filmekkel együtt), amely, hogy finoman fogalmazzak, alternatív csatornákból is beszerezhető, és ugye a megszorult anyagi helyzetű vásárló ott spórol, ahol tud...