Mike Tyson ismét a ringbenAz EA Sports Xbox 360-on és PS3-on júliusban dobja majd piacra a játékot. (Sajnos PC-s verzió egyáltalán nem várható.) Tyson mellett egy másik legendás bokszolót is irányíthatunk: a híres Muhammad Alit. Mindketten karrierjük csúcsán szerepelnek majd a bokszjátékban, és a játék mágiájának köszönhetően akár össze is ereszthetjük őket a ringben.

„Ali igazi bajnok volt, akit nagyon tisztelek mint embert és mint ökölvívót egyaránt” -– nyilatkozta a 43 éves Tyson. Ő maga két éven keresztül volt megverhetetlen nehézsúlyú bajnok. A világhírű bokszoló 2005-ben vonult vissza, korábbi életét pedig botrányok, rázós életvitel és három év börtön övezték. A börtönt azért kapta, mert egy 18 éves szépségkirálynőt, Desiree Washingtont megerőszakolt.


Mike Tyson ismét a ringben„Az emberek mindig arra kíváncsiak: vajon ki tudtam-e volna ütni Alit a ringben? Most itt a lehetőség, hogy kipróbálják.” A két bokszolón kívül még 45 másik jól ismert, valódi ökölvívót is irányíthatunk majd.

Mulatságos adalék, hogy maga Tyson is kipróbálta a Fight Night 4 bétaverzióját, és saját magát irányítva nem nagyon boldogult a meccsek során. Éppen ezért Joe Frazierre váltott, és így sikeresen kiütött mindenkit a ringben.

Bizonyos szempontból Tyson játékbeli „visszatérése” valódi életére hasonlít. Miután 1995-ben kiszabadult a börtönből, a bokszlegenda ismét ringbe állt 1996-ban, de miután az ellenfelének leharapta a fülét a meccs során, óriási füttyögések közben azonnal kizárták a játékból.


Mike Tyson ismét a ringbenTyson korábban is szerepelt már videojátékokban. 1987-ben a „Mike Tyson Punchout” című nintendós program virtuális ringjébe került bele, majd 2000-ben a Mike Tyson Boxing, illetve 2002-ben a Mike Tyson Heavyweight Boxingban játszhattunk karakterével. Miután mindkét játék megbukott, Tyson a rendkívül sikeres Fight Night sorozat mellett döntött.

A felső képeken Mike Tyson, a legalsón pedig Muhammad Ali látható.