A Mojang már javában dolgozik a Minecraft következő testesebb frissítésén. Az 1.4-es verziószámot viselő frissítés nagy újítása a szerver oldali modding API, ami azt jelenti, hogy a játékosoknak már nem kell a játék fájljait babrálni ahhoz, hogy telepítsenek egy-egy modifikációt, csupán csatlakozni kell az adott szerverhez, és a játék minden szükséges lépést elvégez helyettünk.

Továbbá a tapaszban bemutatkoznak a veszélyesebb szörnyek, melyek egy része már szerszámokkal vagy páncélzattal támad, s nagyobb lesz annak a valószínűsége, hogy a zombik megtámadják a falvakat, és megfertőzik az ott lakókat. Normál fokozaton ennek 50 százalék az esélye, Hard fokozaton pedig biztosra vehetjük, hogy lesznek zombi falusiak előbb vagy utóbb. Persze lesz lehetőségünk meggyógyítani őket, de ez költséges, így érdemes lesz inkább vigyázni rájuk, amit egyrészt a már ismert fegyvereinkkel tehetünk meg, de bevethetjük a három újdonságot is.

Minecraft: infók az 1.4-es frissítésről

Az egyik egy láthatatlanná tevő ital (ez nincs megerősítve, de ezen a képen nem tartoznak lábak és kezek a páncélhoz), a másik itókával láthatunk a sötétben, a Beacon Blockkal pedig javíthatjuk a képességeinket. Ha ezt a különleges építőkövet egy arany-, vas-, gyémánt- vagy smaragdpiramis tetejére helyezzük, akkor ameddig a közelében vagyunk, gyorsabbak vagy éppen erősebbek lehetünk. Minél nagyobb a piramis, annál nagyobb a hatóköre, s több bónusz biztosít.

A játékmenet szempontjából fontos újítás még a Redstone Command Block, amivel egy gombnyomásra előre beprogramozott szerveroldali utasításokat hajthatunk vége. Ez lehet felszerelés egy játékos számára, vagy a térkép módosítása.