A Deadline portál elsőként hozta a le a hírt, miszerint a Warner Bros. megvásárolta a már 100 millió regisztrált taggal rendelkező Minecraft megfilmesítésére vonatkozó jogokat, s már meg is kezdte az előkészületi munkálatokat. A dolgok jelenlegi állása szerint a producer a LEGO-filmet is tető alá hozó Roy Lee lesz a Vertigo Entertainmenttől, illetve Jill Messick  (Bajos csajok) is segíteni fog valamilyen szinten. A portál továbbá úgy tudja, hogy már most nagy az érdeklődés az írók körében a projekt iránt, mely egyébként egy félig CGI, félig élőszereplős film lesz.

Mindez ráadásul nem csak egy kósza pletyka, hiszen a játék kitalálója, Markus Persson Twitteren megerősítette a dolgot, azzal viccelődve, hogy ő szerette volna leleplezni a projektet. „Valaki kiszivárogtatta, hogy a Warner Bros. stúdióval egy esetleges Minecraft-filmen dolgozunk. Én akartam kiszivárogtatni!”

Mivel még a munkálatok hivatalosan el sem kezdődtek, nehéz megmondani, hogy mikorra várható a premier: ha lesz is belőle valami, akkor is még éveket kell várnunk rá.

minecraft-film.jpg