Az említett anyagban az Eidos bejelentése állt, amelyben egy összplatformos címről rántották le a leplet, mégpedig a dán IO Interactive fejlesztésében. Aki azt hinné, hogy egy újabb Hitman-játék készül, esetleg a Kane and Lynch csorbaköszörülése, az téved – mégpedig ezúttal igen nagyot. Az akcióspecialisták valami egészen újba vágtak bele, amiről ugyan még nem sokat tudni, de engem sikerült zsebre vágniuk vele.

A játék címe Mini Ninjas, és ha minden jól megy, egy akciókalandról van szó, bűbájos körítéssel; leginkább a Kung fu Pandához tudnám hasonlítani, ám itt hősünk egy ember, igaz, alig látszik ki a földből, de mérete nem akadályozza meg, hogy szembenézzen a legnagyobb kihívásokkal, két társa és hűséges rókája oldalán. Hiro, a világ legkisebb nindzsája ugyanis nem kisebb feladatra vállalkozik, mint helyreállítani a harmóniát a világban, ahol épp kitörni készül a teljes káosz, és gonosz szamurájok hordája lepi el a földet. A sztori végén persze meg kell majd küzdenünk a fő-fő ellenséggel, a Gonosz Szamuráj Hadúrral, a Végzet Erődjében. És bár első blikkre a cucc leginkább valami gyerekeknek szóló mókát sejtet (ezt jelzi a korhatár-besorolása is, hiszen a PEGI 7+, az ESRB E10+ minősítést adott rá), Niels Jørgensen, az Io általános igazgatója elmondta, igyekeznek egy olyan, egyedi címet készíteni, amely művészi stílusával, karaktereivel és mélységével nemcsak a fiatal, de az idősebb korosztályt is szórakoztatja majd.

Egyelőre ennyit tudunk tehát, no meg kaptunk rengeteg képet (ezek a PS3/X360 konzolos verziókból származnak) és egy halom valóban elragadó koncepciórajzot, valamint egy jópofa előzetes videót, ami az elragadtatásomat kiváltotta. Irány tehát a galéria és a letöltés szekciónk, ahol a lenti animációra nagyobb felbontásban is szert tehettek.

A Mini Ninjas várhatóan ez év őszén jelenik meg, Nintendo Wii, Nintendo DS, Xbox 360, PC (Games for Windows), és PlayStation 3 platformokra.