Az expanzió fő helyszíne Pandaria elfeledett kontinense. A földterület már több mint tízezer éve elérhetetlen mindenki számára, ám a Cataclysm világmegrengető eseményei után a sűrű erdőkkel és magas hegyekkel tarkított földdarab újra megnyílik előttünk, s lehetőséget kapunk feltárni titkait, s megismerkedni az új fajjal.

World of WarCraft: Mists of Pandaria JátékképekWorld of WarCraft: Mists of Pandaria JátékképekWorld of WarCraft: Mists of Pandaria Játékképek

A World of WarCraft fennállásának során már sok új játszható faj mutatkozott be, ám a pandaren az első olyan, mely a háttértörténetéből kifolyóan nem kötelezte el magát sem a Hordához, sem pedig a Szövetséghez, így rajtunk áll a döntés, hogy melyik fél sorait gyarapítjuk. Az előttünk álló lehetőségek azonban nem merülnek ki ennyiben, hiszen egy új kaszt is érkezik, mely szintén szoros kapcsolatban áll a távol-keleti kultúrát előtérbe helyező Pandariával: ez a harcművészetre koncentráló szerzetes (Monk), ami támadó, védekező és gyógyító szerepkört is betölthet.

Az egyelőre megjelenési dátum nélküli Mists of Pandaria továbbá felemeli a maximum szintet 90-re, amihez egy teljesen átdolgozott Talent System is csatlakozik, hogy könnyebben tudjunk alakíthatni karakterünk képességein. Ezen felül természetesen új helyszínek és küldetések is jönnek (többek között időre teljesítendő raidek), valamint lehetőségünk lesz a peteket is harcba küldeni egy új minijátékban.