Pár nap múlva a boltokba kerül a Modern Warfare 3, s noha részt vehetünk az oroszok által kirobbantott harmadik világháborúban, a játék igazi sztárja a multiplayer mód, amire a szokásosnál is több hangsúlyt fektettek a fejlesztők. Egyrészt átdolgozták a killstreak rendszert, majd több lehetőséget biztosítottak a fegyverek finomhangolására, s végül, de nem utolsósorban a multiplayer játékmódokra és opciókra is odafigyeltek.

A szokásos módok, mint a Team Deathmatch, a Capture the Flag és társai mellett két új csatlakozik a felhozatalhoz. A Kill Confirmedben -- hasonlóan a TDM-hez -- az a célunk, hogy minél többször öljük meg az ellenfél csapatának tagjait, a csavar azonban az, hogy a pontok elkönyveléséhez be kell gyűjtenünk az áldozatunk dögcéduláját, ám ezt el is orozhatják előlünk, ezzel megfosztva minket a ponttól. A másik mód, a Team Defender pedig a CTF egy variánsa, melyben szintén a zászló a főszereplő, ám az a csapat lesz a győztes, amelyik tovább magánál tudja tartani a lobogót.

A módokat természetesen különböző beállításokkal személyre szabhatjuk. Beállíthatjuk például azt, hogy milyen fegyvereket lehet használni, de megszabhatjuk azt is, hogy milyen perkek és killstreak jutalmak aktiválódhatnak. Az alkotásokat pedig megoszthatjuk a közösséggel is a Call of Duty Elite-en keresztül.



Még valami: ha valaki esetleg elvesztette volna a fonalat a Modern Warfare-saga egyébként nem túl bonyolult története során, a Major Nelson összeállított egy meglehetősen száraz videót az eddigi eseményekről, de e helyett inkább az IGN visszatekintését ajánlom, ami érdekesebben és sokkal szórakoztatóbban mutatja be, mi is történt eddig.