A Modern Warfare 3 a matchmaking mellett támogatja a dedikált szervereket, s a játékon belül találunk egy beépített, RCON (remote console) lehetőségekkel és szavazással is kiegészített szerverkeresőt, amiben minden elképzelhető szűrési opciót beállíthatunk annak érdekében, hogy megtaláljuk az ideális játszóteret. Ugyanitt pedig elindíthatjuk a saját dedikált szerverünket is, ami felett teljes irányítást élvezünk -- még azt is szabályozhatjuk, hogy a játékosok miket oldhatnak fel a meccsek során.

A beállítások továbbá a grafikára is kiterjednek: ki- és bekapcsolható az SSAO (Screen Space Ambient Occlusion), és többek között állítható a DOF (Depth Of Field), az árnyékok, az élsimítás, valamint a textúrák részletessége is.

Call of Duty: Modern Warfare 3 JátékképekCall of Duty: Modern Warfare 3 JátékképekCall of Duty: Modern Warfare 3 Játékképek

A csapat figyelmét természetesen a játék multiplayer módja sem kerülte el, azon belül is a leginkább sarkalatos téma, a csalók kérdése. Az MW 3-ban ezért több rendszert is bevetnek a meccsek védelme érdekében. A Steam-integrálásnak köszönhetően a Valve Anti-Cheat és a Steamworks CEG is véd majd minket, valamint egy harmadik, egyelőre nem részletezett eszközünk is lesz a nemkívánatos játékosok ellen.

Érdemes még megemlíteni, hogy most még csak 18 fős a multiplayer mód, de a fejlesztők azt fontolgatják, hogy a későbbikben bővítik a férőhelyet, s az is elképzelhető, hogy egy modkészletet is kiadnak. Egyelőre azonban azon dolgoznak, hogy a lehető legkevesebb buggal jelenjen meg a játék, s igyekeznek a lehető legtöbb hardverre optimalizálni a játékot, ez az igyekezet pedig meg is látszik a minimum gépigényen.

  • Operációs rendszer: Windows XP / Windows Vista / Windows 7
  • CPU: Intel Core 2 Duo E6600 / AMD Phenom X3 8750
  • VGA: NVIDIA GeForce 8600GT / ATI Radeon X1950 -- (Shader Model 3.0, 256 MB videokártya-memória)
  • RAM: 2 GB
  • HDD: 16 GB