Hallottatok valaha Peter Molyneux-ról? Hallottatok, hát persze, hogy hallottatok! Na de mi a helyzet Peter Molydeux-val? Őt is ismeritek? Ha igen, akkor minden bizonnyal értitek, miért nem rajong érte a 22 Cans újdonsült feje, ám ha nem, akkor legyen annyi elég, hogy az illető egy twitterező, aki szíves örömest űz gúnyt a híres játéktervezőből.

Legyen szó a nagyotmondásáról, a kissé száraz hangjáról, vagy épp kedves mosolyáról, szegény Molyneux minden fronton megkapta a magáét. És ez az egyik oka, hogy elhagyta a Microsoft jól fizető pozícióját -- ugyanis irritálta a hatásvadász csatorna, igaz, nem a szó klasszikus értelmében.

"Okos fickó. Elárulok valamit: sokkal viccesebb, szórakoztatóbb vagy izgalmasabb, mint én valaha leszek. Végtelen mennyiségű hihetetlen és poénos ötlettel áll ellő. És íme még egy ok, amiért otthagytam a Microsoftot. Ő volt az. Ez a pasas, aki folyamatosan viccelődött rajtam, én meg hangosabban nevettem a tweetjein, mint bárki más a világon. Ez a pali egy rakás dolgot csinál ingyen, olyan könnyen merít ötleteket, mintha csak cukorkát venne el egy kisbabától -- és ez az, amit nem csinálhatsz a Microsoft PR-részlegének elemeként." -- fogalmazott a mester a Rezzed konferencián, melyet PC-s indie-fejlesztőknek tartanak.

Molyneux tehát nemcsak elismeri alteregója tehetségét, de még hálás is neki, mert ha nincs Mr. Molydeux, lehet, hogy a világ szegényebb lenne 22 eredeti ötlettel.