• A Blizzard dolgozói elégedetlenek a fizetésükkel
  • Egy belsős táblázatban kezdték el összegyűjteni, hogy mennyi emelést kaptak

Mostanában sajnos nem ahhoz szoktunk hozzá, hogy pozitív hírek érkeznek a Blizzard háza tájáról: az igazi mélypont egyértelműen az volt, amikor 2019 elején több száz dolgozót rúgtak ki a cégtől, miközben a vállalat rekord profitot termelt. Utóbbi alapján azt hihetnénk, hogy legalább azok jól keresnek, akik ott maradtak, ám a friss hírek szerint egyáltalán nem ez a helyzet, a Bloomberg értesülései szerint ugyanis a dolgozók anonim akcióba kezdtek, egy belsős táblázatban összegyűjtve, hogy mennyi fizetést kapnak jelenleg.

most-epp-a-fizetesek-miatt-all-a-bal-a-blizzard-haza-tajan.jpg

Egy 2019-es felmérés a cégen belül azt az eredményt hozta, hogy a dolgozók több mint a fele elégedetlen a fizetésével, ennek következtében pedig azt ígérték a vezetők, hogy lehet számítani változásokra. Ez nemrég meg is történt, a kompenzáció mértéke ugyanakkor elenyésző: az adathalmazból kiderült, hogy a legtöbben még 10 százalékos emelést sem kaptak.

Egy veterán fejlesztő például elmondta, hogy kevesebb mint 50 centes emelést kapott óránként, így összességében kevesebbet keres, mint majdnem egy évtizede, mert most kevesebb a túlóra, mint akkoriban. De a Bloomberg betekintést kapott néhány korábbi, 2018-as beszélgetésbe is a belsős kommunikációs csatornákon, ahol voltak olyanok, akik a havi lakbért is csak úgy tudták kifizetni, ha kihagytak étkezéseket, de olyan is akadt, aki lemondott a gyerekvállalásról, mert tudta, hogy nem keres hozzá eleget.

A cég vezetői eközben persze nem panaszkodhatnak: az Activision Blizzard vezérigazgatója, Bobby Kotick például 1.7 millió dolláros fizetése mellé 29 millió dollár éves prémiumot kapott.