A legendás és zseniális Rainbow Arts 1991-ben dobta piacra a Mad TV című csodát, amelyet bizony még ma is elő-előveszek, és a mai napig leborulok előtte. Kajla grafikája és sok kihívást jelentő játékmenete zseniális egységbe állt össze, és szó szerint vért kellett izzadnunk, hogy rentábilisan üzemeltessünk egy tévétársaságot, hiszen a játék lényege ez volt, belecsomagolva egy kis romantikus selyempapírba. És bár hasonló, menedzser/tycoon játék azóta is számos akadt, ebben a stílusban egy igazi kihívó jelentkezett 2008-ban, a német RTL-csoport megbízásából összedobott TV Giant. És bár ez a játék több tervezési hibája és fölösleges 3D-s megjelenése miatt nem taszította le a trónról az „Őrült tévét”, azért sikerült visszaadnia valamit a műsorkészítés gyötrelmeiből és szépségeiből.

A szintén germán Kalypso most kimondottan is trónfosztásra készül, ugyanis frissen bejelentett játékuk, a M.U.D. TV már a címében kifejezi ezt, hiszen a betűszó feloldása nem más, mint Mad Ugly Dirty Television, és a kiadó le is írta: a cucc tisztelgés a Mad TV előtt. Sajnos sok mindent még nem tudunk a játékról, melyet a müncheni Realmforge hegeszt (ők követték el a Ceville-t); ugyan megjelent egy rövidke videó (a letöltéseknél megtaláljátok), de ez semmit nem mond, csak a karikírozott, 3D-s grafikáról árulkodik, melyről a megjelent képek is, ezek nekem egyébként tetszenek, de ugye ez csak egy dolog...

M.U.D. TV – irány a média!

Az biztos, hogy a célunk ugyanaz, mint a klasszikus előd esetében: egy kis tévéállomás frissen kinevezett programigazgatójaként helyt állni a médiaháború csataterén, továbbépítve, kibővítve székházunkat, munkaerőt (színészeket, rendezőket) felbérelve, saját filmeket, tévésorozatokat, show-kat elkészítve. A konkurencia persze semmitől sem fog visszariadni, beleértve a piszkos trükköket is, tehát alaposan résen kell lennünk.

Ami nekem a sajtóbejelentésből igazán tetszik, az az, hogy lesz kétféle többszemélyes mód is, egyrészt kompetitív, azaz egymás ellen versenyezhetünk a nézők kegyeiért, és nyilván itt is bevethetünk mindent ellenfelünk kikuglizására a piacról, másrészt kooperatív is, melyben egy haverunkkal próbálhatjuk meg felvirágoztatni a csatornát.

A M.U.D. TV 2010 februárjában jelenik meg, a magam részéről kíváncsian várom.