A vevői igények kielégítése érdekében emelniük kell az alkalmazotti létszámukat, amit a legegyszerűbben munkaerő-közvetítő segítségével tehetnek meg. 

Munkaerő-közvetítéssel lehet könnyebb az életünk

Egyre gyakoribb probléma, hogy hazánkban nehezen találni jól képzett, megfelelő készségekkel rendelkező munkavállalókat. A WHC munkaerő-közvetítő felismerte ezt a problémát és megszerezte a minősített foglalkoztatói státuszt, amely által lehetősége nyílik arra, hogy távolabbi országokból származó munkavállalókkal segítse a magyar és külföldi munkaerőpiacot. 

whc.jpeg

Az elmúlt időszakban gyakran hallhattunk ukrán és szerb munkavállalókról, akik jelentős mértékben támogatták a hazai gyárak termelését. Mára elérhetővé váltak a harmadik országbeli jelöltek is akár fizikai, akár szellemi munkáról van szó. 

Színesítsük a palettát!

Ahhoz, hogy Magyarország gazdasága stabilan működjön, szükség van a nem EU tagállamokból érkező munkavállalók foglalkoztatására is. Olyan helyek kerültek fel a munkaerőpiaci térképre, mint a Belarusz Köztársaság, Bosznia-Hercegovina, a Fülöp-szigetek, az Indonéz Köztársaság vagy akár Mongólia. 

Hogyan lehetünk biztosak abban, hogy a megfelelő jelöltet küldik számunkra? A munkaerő-közvetítő alaposan megtervezte az ideális munkavállaló kiválasztásának folyamatát. Az ügyfél igényeinek felmérése után toborzásra kerül a sor, amelyet az adott országbeli toborzó csapat bonyolít le szoros együttműködésben a megbízóval. A jelölteket előszűrik, és a fényképes önéletrajzokat átadják a partner részére, illetve kérésre videóinterjút is rendelkezésre bocsátanak. 

Elkerülhetőek-e a nehézségek, és mi a jó ebben?

Extra könnyítés ebben a helyzetben, hogy a munkaerő-közvetítő szolgáltató vállalja a munkavállalási vízum teljeskörű ügyintézését, illetve minden szükséges hivatalos engedély beszerzését, a bejelentések elvégzését. Továbbá segít az utaztatásban és a szállásoltatásban. Ha szükséges, biztosítja az orvosi vizsgálatokat, illetve biztosítja tolmács jelenlétét a nyelvi akadályok elkerülése érdekében. Természetesen az integrációs folyamatról sem feledkeznek meg, hogy a munkavállaló minél hamarabb komfortosan érezze magát az új közegben.

Feltehetnénk magunknak a kérdést, hogy mégis miért előnyös számunkra egy harmadik országbeli munkavállaló foglalkoztatása? Nos, több szempont is van, ami segít a döntésben. Az ilyen munkavállalók gyakran a hátrahagyott családtagjaikat támogatják az európai jövedelmükből. Ennek okán szeretnének minél többet és minél jobban dolgozni, amiből a vállalat csak profitálhat. A munkájuk megtartása érdekében buzog bennük a bizonyítási vágy, ráadásul könnyen alkalmazkodnak és az új dolgokra is nagyon fogékonyak. Számukra egy állás nem csupán egy kötelező elfoglaltság, a kultúrájuk részét képezi a munkaadójuk iránti tisztelet és megbecsülés.