Február elején jelentette be a Square Enix, hogy új IP-vel gazdagodik a kiadó felhozatala. A Murdered: Soul Suspectről azonban semmit sem tudunk meg, mármint azon túl, hogy egy nyomozós, noir hangulatú játék lesz. Nos, most ez megváltozott: a Square Enix kiadta az első kedvcsináló videót a Murderedből, mely többek között megválaszolja a korábban feltett kérdést is, miszerint mely ügyet a legnehezebb megoldani a világon.

Nos, mi sem természetesebb, minthogy a saját gyilkossági ügyünket. A trailerben -- mely egyébként a Dead Island óta unalomig használt, lassított stílusban készült -- egy csuklyás szellemalak is feltűnik, meg persze egy pisztoly kiégett tekintetű hősünk kezében. Azt, hogy a Murdered milyen stílusú program, nem kötik az orrunkra most sem, de a hangulat kicsit a Beyondot idézi, sőt mi több, a videó barnás filtere és az eső is a Quantic Dream PS3-exkluzív alkotását juttatja eszünkbe.

A játék PC-re, PlayStation 3-ra és Xbox 360-ra jelenik meg, azaz még a jelenlegi hardvergenerációra írják, ami sejteti, hogy nem késhet sokat. Illetve sokatmondó, hogy mind az Xbox Live, mind pedig a PlayStation Network logója feltűnik a videó végén, szóval még valamilyen online komponens is szóba kerülhet.