• A Sony kirúgta a DriveClub csapatának a felét
  • Állítólag 55 ember távozott az Evolution Studios gárdájától
  • Ezt nem erősítette még meg a Sony, csak annyit mondtak, hogy struktúraváltást hajtanak végre
  • DriveClub teszt

A Eurogamer két, egymástól független forrástól is úgy értesült, hogy az Evolution Studios gárdájának nagyjából a felét, 55 embert elbocsátottak. A csapat legutóbb a DriveClub című, PS4-exkluzív versenyjátékkal jelentkezett, ami egy évet késett és rossz startot vett, mindennek tetejébe pedig még most is adósak nekünk a PS Plus Editionnel.

A Sony az üggyel kapcsolatban egy szűkszavú, részletekbe nem bocsátkozó közleményt adott ki, amiben elmondták, hogy az Evolution Studios berkeiben struktúraváltást hajtanak végre, amit annak érdekében tesznek, hogy a DriveClub a továbbiakban egy szolgáltatásként üzemeljen, valamint szeretnék elkészíteni a PS Plus Editiont. A cég megjegyezte, hogy az átalakítás során igyekeznek mindenkit megfelelő pozícióba helyezni (úgy hírlik, hogy az elküldöttek egy részét külső munkatársként megtartják), de számítani kell arra, hogy lesznek távozók.

A Eurogamer azt hallotta, hogy a döntés mögött valójában a pénz áll, de olyan elmélet is van, hogy ez egy büntetés a DriveClub bukdácsolása miatt, sőt felmerült az, hogy a stúdió hamarosan bezár.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!