• A Pillars of Eternity 2: Deadfire nem volt anyagi siker
  • Részben ezért nem várható a harmadik felvonás

Josh Sawyer, a Pillars of Eternity két részének, valamint a Fallout: New Vegasnak a direktora mesélt arról, hogy hiába volt kritikailag sikeres, a Pillars of Eternity 2: Deadfire anyagilag gyengécskén szerepelt. Végső soron pedig emiatt nem sok esély van arra, hogy trilógia lesz világukból és bár a lehetőséget nem zárta ki teljesen, de számos olyan kérdés van, melyekre meg kell találják a választ, mielőtt a folytatásról lehetne szó.

“Ha egy újabb Pillars játékot készítenénk ebben a stílusban, újra kell vizsgálnunk a játék formátumát. Vajon azért nem volt sikeres, mert az első játék kielégítette a közonség igényeit, és nem érdekelte őket a második rész? Nem kapott elég figyelmet a folytatás? Vagy a jó kritikák és az első rész anyagi sikere ellenére az emberek ‘igazából’ nem szerették?” - teszi fel a kérdéseket részben magának Sawyer.

A direktor saját bevallása szerint lehet bármelyik, vagy ezek tetszőleges kombinációja, de az igazi baj az, hogy még ők sem tudják biztosan, miért nem ismétlődött meg az első felvonás sikere, annak ellenére, hogy a Kickstarter-gyűjtés alapján hasonló eredményekre számíthattak. Ennek fényében pedig nem valószínű, hogy egyhamar folytatásra adnák a fejüket.