• Nem kap folytatást a Celeste
  • A régóta várt DLC már az ajtón kopogtat

A Celeste, a brutális nehézségű, pixelart platformer az elmúlt év egyik legnagyobb indie sikere lett. A játéknak a fejlesztő 2019 elején ingyenes DLC-t ígért, ami még nem jelent meg, viszont a Celeste nemrégiben ingyen elérhetővé vált az Epic Game Store-ban. Matt Thorson, a játék fejlesztője most bejelentette, hogy az ingyenes DLC után új vizekre fog evezni, és nem készít folytatást Madeline-nek.

"Nem igazán akarunk folytatást készíteni. Lehet, hogy a jövőben ez majd változik, de most nem igazán tudjuk, hogyan tudnánk megcsinálni. Emellett szeretnénk egy teljesen új dologba kezdeni." -- mondta el az amerikai IGN-nek. A Farewell címet viselő DLC eddig nem jelent meg, viszont holnap már igen, és a Celeste eddigi 700 pályájához további 100-at fog hozzáadni. 

A Farewell saját sztorit kap, 40 percnyi új zenét, új játékmechanikai elemeket, és rengeteg új tárgyat. A DLC-t Matt a kezdetek óta ingyenesnek tervezte, de ez nem jelenti azt, hogy a Matt Makes Games Inc. DLC-i mindig is ingyenesek lesznek. "Nagyon szerencsés helyzetben vagyunk jelenleg, ezért tudjuk pénz fizetése nélkül adni a Farewell-t, ugyanakkor ezt a jövőben ne várjátok el tőlünk, ahogy más fejlesztőktől sem.

celeste-farewell.jpg