Sokan rohantak a boltokba, hogy azonnal lecsapjanak a Nintendo új konzoljára, vele pedig az ünnepelt The Legend of Zelda: Breath of the Wild című játékra, pedig a mellékelt ábra azt mutatja, hogy a program Wii U-s kiadása szinte semmiben sem tér el az új gép által prezentált minőségtől.

A lenti videót az amerikai IGN készítette, és bár annyira nem részletes, mint mondjuk a Digital Foundry elemzései (a magam részéről az ő anyagukat várom a legjobban), az kiderül belőle, hogy a felbontás különbsége az egyetlen olyan, ami szembetűnik, és az is csak kicsit, hisz míg a Wii U 720p-ben futtatja a játékot, addig a Switch 900p-ben. Bizony, nincs Full HD, ezt a kifejezést a Nintendónál nem ismerik.

Persze az igazsághoz hozzátartozik, hogy a Breath of the Wildot eredetileg Wii U-ra kezdték fejleszteni, a gép haldoklása miatt került csak át a Switch-re. Az sem a Nintendo jófejségén múlt, hogy a játék nem lett Switch-exkluzív, hiszen sokan azért vettek Wii U-t, hogy egy nap játszhassanak az open world csodával.

Szóval ha nincs pénzed egy új konzolra, de van egy Wii U-d, elég, ha arra veszed meg a Zeldát, nem maradsz le semmiről.