• Október 18-án egy nap erejéig kipróbálható lesz a Golden Axe: Reborn prototípusa
  • Ennek viszont két korábbi fejlesztő sem örül

Október 18-tól válik egy nap erejéig elérhetővé a Golden Axe sorozat feltámasztását megcélzó, de végül elkaszált Golden Axe: Reborn prototípusa, méghozzá Golden Axed: A Cancelled Prototype címen. Ennek azonban a fejlesztőcsapat két tagja, Tim Dawson és Sanatana Mishra nem örül.

A prototípus egykori programozója, Dawson Twitteren írta meg, hogy nagy meglepetést okozott neki a SEGA döntése, mert ez a munka a rémálmainak egyik nexusa. Szerinte a programot egy hősies kis csapat próbálta összehozni irreális elvárások közepette és egy alkalmatlan menedzsment irányításával. Emellett a hét minden napján 14 órát dolgoztak. És most úgy adják ki, hogy a címe egy vicc, nincs kontextus és még elismerést sem kapnak.

A dizájnért felelős Mishra még azt is hozzátette, hogy egy napja volt megtervezni a harcrendszert, úgy, hogy a menedzsment valami God of War szerű élményt vártak el. A helyzet olyan súlyos volt, hogy örült, amikor elkaszálták a projektet.

golden-axed.jpg

A SEGA a VGC-nek átadott hivatalos közleményében annyit fűzött hozzá, hogy nem állt szándékában fájdalmas emlékeket előcsalni, illetve megjegyezték, hogy a Dawson által emlegetett bugok (az ezzel kapcsolatos megjegyzést eltávolították a Steamről) az eredeti prototípusra igazak. Az október 19-én kiadásra kerülő program viszont egy olyan változat, amit a Golden Axe Reborn korábbi fejlesztői alakítottak át.