A Steam Machine egyik sarkköve, hogy a platform gépei módosíthatók a felhasználó kedve szerint, hogy így egy olyan eszközt készítsünk, ami a kívánalmainknak tökéletesen megfelel. Nos, az Alienware másképpen gondolkodik, s a szeptemberben megjelenő Steam Machine variánsuk nem lesz módosítható -- szerencsére évente lesz egy újabb és erősebb modell.

„Az életciklus tekintetében a konzolok 5-6-7 évente jelentkeznek egy frissítéssel -- mi évente fogjuk kiadni az új Steam Machine-t. Nem lesz lehetőség személyre szabni a gépet; a platform fejlődni fog, ahogy a játékoknak egyre nagyobbak az igényeik.

Ha szeretnél változtatni az Alienware Steam Machine specifikáción, esetleg lecserélni a grafikuskártyát vagy a processzort, akkor jobban jársz a sztenderd Alienware X51-gyel. Ezt a modellt nem lehet módosítani.” -- mondta az Alienware általános ügyvezetője, Frank Azor.

Az Alienware Steam Machine pontos felépítés és ára még nem ismert, de várhatóan bivalyerős lesz, s ennek megfelelően nem lesz olcsó mulatság, így érdemes lehet máshol keresgélni. Van még 13 másik gyártó, amelyek fogadják a vásárlókat, illetve semmi akadálya annak, hogy mi magunk építsük meg a Steam Machine-ünket, elvégre egy HTPC-ről beszélünk.

alienware-steam-machine.jpg