A Metacritic nem egyszer szívatta már meg a játékvilágot. Emlékezzünk csak a Modern Warfare 3 lejárató kampányára, melynek alkalmával a játék megjelenésének reggelén egy rakás Call of Duty utáló pontozta le az Infinity Ward munkáját úgy, hogy végül a sajtó és a személyes értékelések átlaga nevetséges kontrasztot mutatott. De ugyanez a folyamat játszódott le akkor is, amikor kijött a Diablo III, és a szerverek, nem bírván a hatmillió játékos egyidejű rohamát, megadták magukat -- az eredmény egy rakás dühös komment és egy csomó 1%-os szavazat.

Nem törli a hibás értékeléseket a Metacritic

A Metacritic ezekkel az abszolút irreleváns pontokkal sosem törődött, mert hát egy civil személynek mégiscsak meglehet a saját, nem éppen hálás véleménye. Az viszont korántsem ilyen egyszerű helyzet, amikor egy újság ront el valamit, és később, elnézést kérvén, új cikket közöl a játékról.

Történt ugyanis egy szép napon, hogy a világ egyik legolvasottabb online játékmagazinja, a GameSpot, lehozta a maga Natural Selection 2 tesztjét, masszív 6/10-es értékeléssel. A baj az volt, hogy a tesztelőnek láthatóan fogalma sem volt róla, mivel játszik, a cikk tele volt tárgyi tévedésekkel, a GameSpot pedig bocsánatot kért, és megszégyenülten új tesztet tett ki a játékról, ezúttal 8/10-re értékelve azt.

Mindez azonban nem hatotta meg a Metacriticet. A kritikákat összegző oldal hivatalos állásfoglalása annyi, hogy szigorúan csak az első tesztek eredményeit fogadják el, és ha az rossz volt, hát a lap vessen magára, majd ő magyarázkodik szerencsétlen fejlesztőknek. A GameSpot szánja-bánja, ami történt, de ezzel a Natural Selection 2 nincs kisegítve -- hát igen, a játékipar nem az a munkahely, ahol hibázni lehet.

A játék egyébként fantasztikus lett, Wilson kolléga cikkét a 2012/10-es PC Guruban olvashatjátok el.