A csapatot vezető Frank O'Connor bejegyzésében kiemelte, hogy a Halo 4 az eddigi leggyorsabban fogyó epizód a sorozat történetében, díjakat és szakmai elismeréseket ért el, mindezen felül pedig sikeresen bővítette ki az univerzumot és a játékmenetet, sőt még a marketinget is új szintre vitte -- nem volt azonban hibátlan. Ezt mindeni tudja az irodában, nincsenek tévképzeteik, így tudják azt is, hogy sokat kell még tanulniuk, ugyanakkor megvan minden ahhoz, hogy a következő alkalomkor már jobban teljesítsenek.

Ez a következő alkalom természetesen a Halo 5, melyen már elkezdett gondolkodni a csapat, s O'Connor komoly utalást tett arra, hogy a folytatás már az új konzolra fog megjelenni. Azt mondta, hogy a stúdió tehetséges emberei valami tényleg lenyűgözőt tudnának csinálni ezen a következő generációs hardveren.

Egyáltalán nem elképzelhetetlen, hogy a Halo-sorozat az új Xboxon fogja folytatni az útját, hiszen korábban már volt erre példa: a Bungie a harmadik résztől kezdve csak Xbox 360-ra dolgozott.