• Új stúdiót nyit a Tencent Games
  • A LightSpeed LA egy AAA open world játékon dolgozik a nextgen konzolokra

A kínai óriás, a Tencent tovább terjeszkedik nyugaton, bejelentették ugyanis, hogy LightSpeed LA néven új stúdiót nyitnak a kaliforniai Orange County-ban. A fejlesztőcsapat feje az a Steve Martin lesz, aki korábban a Rockstar Gamesnél töltött be vezető pozíciót a Grand Theft Auto 5 és a Red Dead Redemption 2 készítése során.

"A játékkultúra egy új korszakát nyitjuk meg azzal, hogy a világszínvonalú játékfejlesztést kombináljuk a stresszmentes munkakörnyezettel. Csapataink az első naptól kezdve arra fognak koncentrálni, hogy a legjobb játékokat készítsék el, miközben elősegítjük a integritást, a proaktivitást, az együttműködést és a kreativitást" – nyilatkozta Martin, hozzátéve, hogy az iparágon belül rengeteget kritizált masszív túlóráztatást kifejezetten kerülni fogják.

nextgen-nyitott-vilagu-jatekot-keszikt-a-tencent-uj-studioja-a-rockstar-volt-vezetojevel.jpg

Tehetségekből nem lesz hiány, hiszen a LightSpeed LA már most olyan fejlesztőcégektől toborzott tagokat, mint a Rockstar Games, a Respawn Entertainment, a 2K Games vagy az Insomniac Games. A stúdió első játéka pedig egy AAA kategóriás open world cím lesz, amivel a PS5-öt és az Xbox Series X-et célozzák be, konkrétumok azonban nem ismertek.