Lassan minden napra jut egy szaftos pletyka az új konzolokról, most pedig úgy esett, hogy mindkét nagy gépről hallottunk ezt-azt. Az infókat a VG247 szállította, érdemes őket dupla zárójelbe tenni (ne feledjétek, tegnap április elseje volt, lehet megkésett tréfaáradat is).

Kezdjük a Microsofttal. Az új Xbox 2013 végén jön, két GPU hajtja majd, négy vagy hatmagos processzora lesz, és alapból jár hozzá a Kinect 2.0, ami egy teljes CPU magot elfoglal. A gép Blu-ray lejátszóval lesz felszerelve, és állandó internetkapcsolatot követel, hogy megelőzze a használt játékok elterjedését. Az utolsó állítást leszámítva akár igaz is lehet mindez, a folytonos kapcsolat követelése azonban irreális, mert még most is sok háztartás van, ahol nincs stabil internetelérés.

A Sonyról is vannak infók, hasonló köntösben. A gép állítólag hamarabb jön, mint az Xbox 720, szóval akkor jövő ősszel legkésőbb ki kell adni. A gépre már most sok fejlesztő dolgozik, így erős felhozatallal startolhat. A PS Vita úgy működik majd vele, mint a Wii U-hoz a tabletszerű kontroller.

Ismét hangsúlyozzuk, hogy ezek csak pletykák, egyik gyártó sem mondott semmi hivatalosat. Amennyiben viszont igazak, akkor az E3-on már hallanunk kell valamit a gépekről, mert 2013 vészesen közeleg.