NHL 09: bejelentésAz új NHL 09 borítóján ezúttal a Calgary Flames ifjú tehetsége, Dion Phaneuf fog feszíteni. Természetesen az újítások közé tartozik, hogy a grafikát és az animációkat ezúttal is finomították, a játékmenet tekintetében pedig csiszoltak a Skill Stick rendszeren, és bevezették a Defensive Skill Stick rendszert, aminek hála a játékosunkkal passzokat semlegesíthetünk. A FIFA-ból ismerős Be a Pro mód is tiszteletét teszi a játékban, tehát most már itt is irányíthatunk egy kiválasztott játékost. A csapatok száma bővülni fog a cseh, orosz és német profiliga csapataival.

És most pedig pár szót a többjátékos módról, ami szerintem a legjobbnak ígérkezik - mégpedig arról van szó, hogy egy tucatnyian játszhatunk majd egymás ellen. Ez a 12 fő két-két csapatra fog oszlani, és mindenki a kiválasztott játékosát irányítja majd. Ez így elsőre egy kicsit kaotikusan hangzik, de szerintem jó lesz, végül is 50%-os esély (vagy igen, vagy nem) van a sikerre.

A játék idén ősszel, pontosabban, ha minden jól megy, akkor szeptember 26-án érkezik PC-re, Xbox360-ra, PS3-ra és PS2-re.