• A Team Ninja elérhetővé tette a Tokyo Game Show alkalmával zárt ajtók mögött bemutatott játékmenet videót a Ni-Oh-ból
  • A felvételeket a játék PS4-es prealfa változatában rögzítették
  • Valamikor idén debütál majd program

Nem kevesebb, mint 12 esztendeje próbálja tető alá hozni a Koie Tecmo a Ni-Oh elkészültét, sőt, 2004-ben, még nem is létezett a cég ilyen formában (a Koei 2009-ben olvadt össze a Tecmóval) mikor a híres japán filmrendező, Kuroszava Akira Oni című befejezetlen forgatókönyve által inspirálva megfogant a slash ’em up ötlete.

Eredetileg egy a Kuroszava fiával, Hisaóval forgatott történelmi filmeposz és egy hozzákapcsolódó játék ötlete sejlett fel az alkotók lelki szeme előtt, ám a fejlesztésbe beleölt temérdek pénz ellenére is parkoló pályára került a projekt. A Koie Tecmo azonban nem tett le a Ni-Oh befejezéséről, platformváltás (PS3-ról PS4-re költözött a játék), valamint több demóverzió elkészítését követően végül megszületett a Dark Souls-széria hagyományaira erősen építő akciójáték mai formája, melynek kódsorait végül a Team Ninja vette kezébe, hogy egy kicsit a Ninja Gaiden-sorozat hangulatával is megfűszerezze a produktumot. És be kell ismerni, egészen ígéretesnek tűnik a PS4-exkluzív Ni-Oh, amit most a tavalyi Tokyo Games show alkalmával, szűk közönség előtt bemutatott játékmenet felvétel is igazol.

A Team Ninja által közzétett, végre mindenki által megtekinthető videó felvételeit ráadásul a játék prealfa változatában rögzítették, így az nem csak sokkal szebb lesz (az ígértek szerint 1080p felbontásban és 60fps képfrissítési értékkel fut majd), hanem sok új funkcióval is gyarapodik az elkövetkezendő hónapokban. Példának okáért sokkal véresebb lesz a harc, valamint az ellenfelek lefejezésének lehetőségét is integrálják a rendszerbe a fejlesztők.

A történetben egyébként, Williamet, a szőke szamurájt irányítjuk majd a feudális Japánban, amit nem elég, hogy háborúk dúlnak, még a Yokai névre hallgató természetfeletti lények is ellepnek. Hősünkkel nekilátunk hát, hogy keresztülvágjuk magunkat a démoni seregeken, ám nem csak velük, és az irtózatos főellenfelekkel, hanem a vidéket járó más szamurájokkal is összeakasztjuk majd a pengénket. És erre nem is kell olyan sokat várnunk, mert a Ni-Oh a tervek szerint már valamikor az idei évben megjelenik.