A Minecraft remek játék, gondolom ebben sokan egyetértenek velünk. Ugyanakkor még az olyan kockavilágfüggő pixelmegszállottak, mint a papírból is szörnyeket farigcsáló Wilson kolléga is valószínűleg észrevették, hogy a játékosok csakis fiúkat formálhatnak meg, női bányászok nincsenek a Minecraftban. Főleg, hogy a főszereplőt Steve-nek, vagyis Istvánnak hívják, ami sehogy sem kezelhető női névként.

Nos, bár vannak páran a gyengébb nem képviselői közül, akik ezen felszívták magukat, a játékot alkotó Mojang feje, a pixelekből dollármilliókat építő Notch elárulta, hogy sosem lesznek külön női avatarok a játékban, és ennek oka az, hogy Steve-nek sincs igazi neme: ő az egész emberiség egyetemes megtestesítője.

"Nem mondom, hogy ez a játékok nemi kérdésének legjobb megközelítése. Minél jobb grafikát készítesz, annál gyorsabban ismeri fel az emberi elme a női és férfi karaktereket. A nemről mint fejlesztő kell döntést hoznod, de úgy gondolom, hogy ezt nyugodtan elfelejthetjük a Minecraftban."

Tehát annak, hogy Steve könnyedén tekinthető fiúnak és rövid hajú lánynak is, elsősorban a játék minimalista dizájnja felelős. Mi mondjuk annyira nem bánjuk a dolgot, tőlünk akár Julinak is lehetne hívni az avatart, amíg a játék jó.