• Az Nvidia új drivere használhatatlanná teszi a GTX 1060 modelleket
  • Végtelen újratelepítési ciklusba kerülhet a kártya

Az Nvidia tegnap eresztettte ki legújabb 397.31 verziószámú driverét, mellyel a többség ugyan jól járt, de van, aki nagyon nem. Egyre szaporodnak a visszajelzések, melyek szerint a driver látszólag hibátlan telepítés után kéri a rendszer újraindítását, minekutána a Windows egész egyszerűen nem ismeri fel a kártyát és annak újbóli telepítését kéri. De akad olyan is, aki HDMI-n közvetített hangot veszti el. Az érintettek egy közös pontja a modell, név szerint a GTX 1060.

Hozzátennénk, hogy ugyan nem minden felhasználót érint a probléma, és egyelőre az sem tisztázott, hogy a régebbi operációs rendszer vagy hardver is közrejátszhat-e a problémában. Ráadásul a visszapörgetés, vagy egy egyszerű újratelepítés sem segít minden esetben. Éppen ezért (ahogyan a 2016 márciusi, hasonló balhénál) biztos, ami biztos alapon azt javasoljuk, hogy ha GTX 1060 modelled van, ne telepítsd az új drivert.

Ha viszont már megtörtént a baj, akkor az ingyenes Display Driver Uninstallerrel távolítsd el az illesztőprogramot, és a régebbi, stabil verziót (391.35) telepítsd vissza.

nvidia-gtx-1060.jpg