• Az AMD a választás szabadságával kampányol
  • Partnereik már átnevezik a gamer Radeon termékeiket

Egy hónappal ezelőtt az Nvidia partneri programjának (GeForce Partner Program, GPP) keretében gyakorlatilag kisajátítottaa már bejáratott gamer márkaneveket, mint amilyen például az Asus ROG is. Maradva ennél a partnernél, az új, Asus AMD Radeon kártyák „Arez” néven kerülnek bevezetésre, és szép lassan minden partner „új” termékvonalat hoz be a Radeon kártyák számára.

Az Nvidia indoklása szerint a GPP célja a „játékosok számára a GPU platform és szoftverek teljes átláthatóságának biztosítása, hogy magabiztossággal választhassanak olyan terméket, mely az Nvidia GeForce ígéretét hordozza”.

Szép szavak, de mondanunk sem kell, a húzást az AMD versenyellenesnek tartja. Nem is állhatták meg szó nélkül, és bár név szerint sehol sincs említve az Nvidia, egy kétszereplős piacon nem nehéz beazonosítani, kiről is szólnak a „gamer adók” és a „versenyellenes feltételek”.

Ezzel párhuzamban az AMD saját magát a lehető legjobb fényben igyekszik feltüntetni, és kijelentik, hogy „a választás szabadsága a PC gaming terén nem privilégium, hanem jog”. Talán nem ez az utolsó, hogy hallunk az esetről.

amdvsnvidia.jpg