Az Atlus bejelentette, hogy a tavaly leleplezett, és Japánban májusban megjelenő Shin Megami Tensei IV az Egyesült Államokban is kapható lesz nyáron. Az angol lokalizáció után már nincs több akadálya az európai premiernek, így őszre legkésőbb talán mi is belekóstolhatunk a 3DS-exkluzív JRPG-be.

A Shin Megami Tensei IV egyébként közel tíz éve várat magára, hisz a PS2-es harmadik rész 2004-ben jelent meg. A sorozat felvonásainak egymáshoz nem sok köze van, általában csak a játékmenetük fűzi össze őket. A körökre osztott, csapatalapú harcok, és a műfajból adódó fantasyelemek itt gyűjthető démonokkal egészülnek ki, mely lények extra, egyedi képességekkel ruházzák fel a karaktereket, ezzel is bővítve a játék stratégiai dimenzióját. A Shin Megami Tensei IV-ben összesen 400 démon lesz megszerezhető, szóval a rajongók egy ideig biztos nem állnak le a játékkal.

A fejlesztést az Atlus belsős csapata, a Team Maniax végzi, a rendezői széket pedig Jamaji Kazujuki foglalja el. Érdekesség, hogy a sorozat karaktereit és szörnyeit eddig tervező Kaneko Kazuma most a sztorival foglalkozik, eddigi feladatait Doi Maszajuki látja el. Hogy a váltás mennyire válik hasznára a játéknak, kiderül -- mi mindenesetre nagyon várjuk, hogy elugorjunk a szamurájkor által ihletett fantasyvilágba.