A PlayStation 4 bemutató egyik legfontosabb bejelentése a "PS-széria Halójának" új felvonása, a KillZone: Shadow Fall volt. A játékot az eddigi részeket is készítő Guerrilla Games jegyzi, és bár sokat nem tudunk róla azon felül, hogy remekül néz ki, a frissen kiadott játékmenet-videó alapján egy klasszikus FPS-t feltételezünk, mely a sorozat összes stílusjegyét magán hordozza. Lesz itt kérem egy csomó gonosz gázmaszkos ellenfél, akik vörösen izzó szemekkel és Darth Vadert meghazudtoló szuszogással igyekeznek megfélemlíteni bennünket. Kapunk futurisztikus gépfegyvereket, nagy külső tereket, telepített géppuskákat és scriptelt járműves szakaszokat. Hát igen, a játékmenet forradalma még messze van, de sebaj, egyelőre elég, ha a grafika miatt letesszük a hajunkat.

Ugyan a KillZone: Shadow Fall első ránézésre nem fejlődött annyit, mint a második rész az első, PS2-es felvonáshoz képest, muszáj leszögezni, hogy ez egy vadonatúj gép, s hogy a videó végig 1080p-ben fut, méghozzá látszólag magas szintű élsimítással -- ilyesmire a mostani konzolok aligha volnának képesek. Mi több, a részecskeeffektek is komoly javulást mutatnak, a tűz és a füst lélegzetelállítóan szép.

A KillZone: Shadow Fall ugyan nem kapott hivatalos megjelenési dátumot, de valószínű, hogy a PlayStation 4 egyik startcíme lesz, azaz még 2013-ban kipróbálhatjuk. A lent megtekinthető demó egy viszonylag előrehaladott állapotú FPS-t sejtet, szóval reméljük a legjobbakat.