Az IGN-nek adott interjújában Gustavsson sikeresnek nyilvánította a Battlefield 3 multiplayer bétatesztelését, amire sokan, több mint nyolcmillióan voltak kíváncsiak, s ez nagymértékben segített abban, hogy tökélyre csiszolják a tényleges játékot.

„Azért tartottuk ezt a tesztet, hogy minél több ember próbálhassa ki a játékot, ezzel biztosítva a kész termék minőségét. Teszteltük a szervek állóképességét, a rendszerek működését, és képet kaptunk arról is, hogy pontosan milyen jól egyensúlyoztuk ki a programot.”

A nyilvánosságra hozott statisztikákból továbbá az is kiderült, hogy a 47 milliárd lövés dördült el, amiből 1,5 milliárd volt halálos találat, a legtávolabbról leadott lövés pedig 635,6 méterről talált be. A legfontosabb adat azonban nem a játékmenettel kapcsolatos, hanem az eladásokkal: az EA-től Kevin O'Leary elárulta, hogy világszerte összesen kétmillióan rendelték elő a játékot, ám ha ez soknak tűnik, ne felejtsük el, hogy a Black Opsból tavaly 4,5 milliót rendeltek elő, s az Activision állítása szerint ezt a rekordot már felülmúlta a Modern Warfare 3...