• A Resident Evil univerzum számtalan érdekes és izgalmas karakterrel rendelkezik
  • Egy youtuber pedig összeszedte, hogy kik a legnépszerűbb arcok a Capcom programjaiban
  • A rangsor az alapján állt össze, hogy kire mennyien kerestek rá egy adott hónapban

A Resident Evil játékok nem egy ritka emlékezetes főszereplővel (és főgonosszal) megleptek már minket a széria 25 éves történelme folyamán, így adja magát a kérdés, hogy a rengeteg karakter közül mégis ki a legnépszerűbb? Jelenleg persze alighanem a frissen megjelent Resident Evil Village colos vámpírhölgyét illeti ez a cím, azonban nem mindig volt ez így, ahogy arra egy, az Indiegala oldalára nemrég kikerült videó is rávilágít.

Itt ugyanis egy nagyon látványos grafikonon követhetjük nyomon, hogy az egyes karakterekre havonta mennyien kerestek rá, ami elég jól mutatja az adott szereplő népszerűségét is. Mint látható, 2005-ben leginkább Jill Valentine, Albert Wesker, Leon S. Kennedy és Ada Wong iránt érdeklődtek a játékosok, és ez a trend igazából egészen a 2010-es évek második feléig is kitartott. Chris Redfield általában az élboly mögött kicsit lemaradva kullogott, de aztán 2016 végén, 2017 elején az élre tört, igaz, csak pár hónapig, míg a Resident Evil 7-ben bemutatkozó Ethan Winters lényegében senkinek sem mozgatta meg a fantáziáját.

Ennek hála pedig a Jill Valentine, Leon S. Kennedy és Ada Wong trió lényegében az elmúlt 16 év legnépszerűbb karaktereinek mondható, uralkodásuk pedig csak 2020 végén tört meg, mikor Lady Dimitrescu jött, látott és nagyon durván maga mögé utasított mindenkit.