A Microsoft operációs rendszerekkel foglalkozó részlegének alelnöke, Tami Reller a partnereknek tartott torontói konferencián hivatalosan is bejelentette, hogy a végleges Windows 8 október végén debütál majd. A sorozatgyártást már augusztus első hetében elkezdik, így a világ minden táján elég lemezzel rukkolhatnak elő az őszi premierkor. Az üzleti partnerek egyébként már ekkor, tehát a nyár vége előtt megkapják a végleges verziót.

A Windows 8 több fronton is jelentős előrelépésnek számít. Először is a Microsoft elhagyja a Start menüre alapozott felhasználói felületet, és a Windows Phone 7-nél látott élő csempéket honosítja meg PC-ken is. Másrészt ez lesz az első olyan MS rendszer, ami minden platformon képes egyszerre üzemelni, tehát nem kell külön-külön variánsokat kiadni tabletekre, notebookokra és asztali gépekre. A gyártó a játékosokra is nagy figyelmet fordít, egyes pletykák szerint az Xbox 360-as profilunk integrálása még a játékokat is irányíthatóvá teszi így vagy úgy.

Aki ki szeretné próbálni a Windows 8-at, az már most megteheti, mert a felhasználói próbaverzió ingyenesen elérhető a hivatalos honlapról, illetve telepíthető az aktuális PC Guru DVD-mellékletéről.