A világ legnagyobb homokozója, a Minecraft saját boltot kap, "melyben a Windows 10 játékosok közvetlenül a programból kereshetnek, tölthetnek le, és használhatnak le menő, közösség által megalkotott tartalmakat." -- olvasható a legújabb frissítés leírásában.

A Community Marketplace az 1.1 Discovery update-tel fog debütálni. A piac magával hozza az un. Minecraft Coinok rendszerét. Ezt a virtuális fizetőeszközt valós pénzért lehet majd megvenni 2-10 dollár között, miközben az alkotók szabadon határozhatják meg az árakat, illetve vehetik fel a részesedésüket az eladásokból. A Microsoft 30%-ot csíp le, a maradék 70 pedig a tartalom szolgáltatót illeti meg. A vásárlások az Xbox Live fiókokhoz lesznek kötve, de úgy, hogy azokat több platformon is el lehessen érni, legalábbis a Microsoft már tárgyal ennek lehetőségéről.

5qxweyqtslfcq6tpnd7vmg-650-80.jpg

Máris számtalan alkotó jelezte, hogy beszáll a programba, így már biztos, hogy a megjelenés után megvásárolhatóak lesznek Noxcrew, BlockWorks, Qwertyuiop The Pie, Blockception, Sphax, Eneija Silverleaf, Imagiverse, Polymaps és Razzleberry Fox kreációi.