Újabb hét, újabb nextgen pletyka: ezúttal az RGB hozta le, hogy meg nem nevezett források szerint az új PlayStation felhagy az eddig elterjedt HD-szabványok erőltetésével, és feljebb lép egy kategóriáz az UDTV-k felé. A gyártó egy egész sor ilyen készüléket szeretne a gyártósorokra küldeni, előkészítve a terepet a 3096x3072 pixeles felbontás támogató PS4 eljöveteléig.

Csak összehasonlításképpen: a jelenlegi konzolgeneráció egyetlen olyan AAA kategóriás játékkal büszkélkedhet, mely natív 1080p-ben fut, ez pedig a Ridge Racer 7 a PS3-on. A sebesség ebben a módban feleződik, szóval csak 30 fps, néha vsyncel a kép, és a textúrák sem nevezhetőek szépnek. Na mármost a PS3 olyan játékokat képes futtatni, mint a lenyűgöző The Last of Us, vagy a még annál is szebb Beyond: Two Souls.

Ez talán ad valami támpontot hozzá, hogy milyen erő kell megbújjon a PS4-ben ahhoz, hogy elbírja az UD felbontású játékokat. Mi nem vennénk mérget a pletyka igazságtartamára, már csak azért sem, mert a Full HD tévéknek is sok-sok év kellet az elterjedéshez.