Intel GPU  lesz a PS4-benA PlayStation 4-hez az Intel valószínűleg a Larrabee GPU architektúrájának egy másik változatát használja fel. Az Inquirer értesülései szerint a döntésnek az is lehet az oka, hogy a Sony is csalódott az Nvidia teljesítményében, csakúgy, mint korábban a Microsoft, ugyanis korábban a legelső Xboxnál, illetve később a PlayStation 3-nál is az Nvidia készítette a grafikáért felelős segédprocesszorokat, és egyik esetben sem tudták igazán megvalósítani a két nagy megbízó cég által felvázolt elképzeléseket. Jellemző, hogy a Nintendo már nem is próbálkozik az Nvidiával, ugyanis bizonyos belsős információk szerint az Atinak a Wii 2 grafikus processzorának gyártását is sikerült megcsípnie.

A döntésnek a Sony szempontjából állítólag anyagi okai is vannak: az Inquirer értesülései szerint az Intel olcsóbb és megbízhatóbb riválisainál. A Sonynak a tavalyi év lezárásával 1,1 milliárdos veszteséggel kellett szembenéznie, és állítólag ezért is döntött az Intel mellett. Egyedül azt nem tudni még, hogy vajon a CPU-t is az Intel készíti-e majd el a PlayStation 4-be, vagy esetleg egy másik cég.

Ha az Nvidia tényleg teljesen kiszorul a játékkonzolok grafikus processzorainak gyártásából, akkor az valahol megkérdőjelezheti hosszú távon a cég sikerességét is, hiszen a játékpiacon manapság egyre inkább tarolnak a konzolok.