Az E3-as bemutató óta sok kérdés lengi körül a Sonyt, hisz sem árcsökkentést nem jelentettek be, sem pedig a következő konzoljukról nem ejtettek szót -- igaz, utóbbit nem is igen vártuk a hivatalos tagadás után. Most viszont, hogy véget ért a show, az emberek kíváncsiak lettek a japán vállalat terveire. Nos, nem biztos, hogy szeretni fogjátok, amit a Sony mondott.

Először is a cég amerikai részlegét vezető Jack Tretton a GTTV-nek leszögezte, hogy eszük ágában sincs sietni a PS4-gyel, és még csak az sem érdekli őket, hogy a gép olcsón hozzáférhető legyen. Inkább a minőségre és a teljesítményre koncentrálnak. Ez csak azért furcsa, mert a rengeteg pletyka után már-már tényként kezelték ipari berkekben, hogy a Sony meg akarja előzni a PS4-gyel az új Xboxot. Nos, ezek szerint ez egyszerűen nem igaz.

A másik érdekes információ a PS Vitával kapcsolatban érkezett. A gép az E3-on kissé szegényes felhozatallal volt jelen, a fájóan rossz eladások pedig egyre csak sürgetik az árcsökkentést. Vagy legalábbis mi ezt hinnénk, holott a gyártó hivatalos álláspontja szerint nem várható ilyesmi, a PS Vita marad annyi, amennyi -- kérdés, hogy ezek után hogy akarnak előrébb lépni, lévén az Egyesült Királyságban eddig mindössze 100 ezer Vitát adtak el -- világszerte április elejéig 1,8 millió darab kelt el.