Beindult az Origin Great Game Guarantee program, aminek segítségével visszakapjuk a pénzünket, ha elégedetlenek vagyunk az Origin rendszerében vásárolt játékunkkal. Ahhoz azonban, hogy a visszatérítésben részesüljünk, több kritériumnak is meg kell felelni. 

Az első és legfontosabb az, hogy csak az EA által kiadott játékokra vonatkozik az Origin Great Game Guarantee, s csak az alapjátékokra, vagyis a DLC-k, kiegészítők a nyakunkon maradnak, ha nem tetszenek, továbbá ha több játékból álló csomag egyik részétől akarunk megválni, akkor az egész pakknak mennie kell. A második fontos dolog, amit észben kell tartani, ha a pénzünket kérjük vissza. hogy relatíve gyorsan kell cselekedni, a szolgáltatás ugyanis csak a játék elindítását követő első 24 órában, a vásárlás után hét napon belül, előrendelés esetén pedig a játék megjelenését követő héten vehető igénybe (amelyik időpont előbb bekövetkezik). Végezetül pedig tudni kell, hogy egyelőre nem mindenhol érhető el az Origin Great Game Guarantee, köztük Magyarországon sem, de az EA azt ígéri, hogy hamarosan minden régióban élhetünk ezzel a lehetőséggel, illetve azon is dolgoznak, hogy más kiadók játékai is visszaadhatók legyenek.

Ahol egyébként működik a folyamat, ott nagyon egyszerű, hiszen semmi más dolgunk nincs, mint a korábbi vásárlások listájában rákattintani a visszatérítés gombra, majd pedig válaszolni pár egyszerű kérdésére, s a többit a kiadó elintézi helyettünk. A teljes pénzvisszafizetésről 48 órán belül megérkezik az értesítés, maga a folyamat pedig 10 napon belül lebonyolódik abban az esetben, ha minden kritériumnak megfeleltünk.

Origin: az EA visszaadja a pénzünket