Újabb bétaállapotú frissítés érkezik az EA-féle Origin klienshez. A digitális játékáruház letölthető felületét nagyon sok kritika érte az elmúlt évek során, valljuk be, joggal, hisz a nagy konkurens Steammel szemben még mindig hajlamos a gyermekbetegségekre. Egyik ilyen, hogy nincsenek rajta virtuális jutalmak, ismertebb nevükön achievementek. Nos, az új Origin már erre is gondol.

Origin: Jönnek az achievementek!

A bétakliens a mai naptól érhető el az erős PC-ket birtokló, 64-bites operációs rendszereket használó játékosok számára.  Jó-jó, kicsit vicces, hogy külön kiemelik a 64-bitet, de nézzünk szembe a valósággal, sokan még ma, 2013-ban is az ezer éves, 32-bites rendszereket erőltetik (főleg hazánkban, ahol a Windows XP is gyakran használt oprendszernek minősül).

Az ilyenkor szokásos kódjavításon túl kiemelendő, hogy tényleg megjelennek az achievementek, igaz, eleinte csak a Battlefield 3, a Mass Effect 3, és a Dead Space 3 profitál belőlük. Hogy ezek a teljesítménypontok megegyeznek-e majd az xboxos és playstationös kitüntetésekkel, nem tudni, de végül is nem ez a lényeg. Sokkal fontosabb, hogy az EA "nagy terveket" ígér, valószínűleg az összes origines játék map majd achievement-támogatást idővel.

Az egyelőre kissé körülményes streamelés is egyszerűsödni fog, ugyanis a kliens integrált Twitch.TV-t foglal magába, ami csak egy gombnyomásnyi távolságra helyezi az élő közvetítés lehetőségét. És ha már közösségi funkciók: megjelenik az Alkalmazási beállítások opció, ami felfrissíti az EA programjának e mostohán kezelt oldalát is.

A teljes verziójú Origin frissítése az "elkövetkezendő hetekben" várható. Ti mi mást kérnétek még az EA-től?