A teljes igazság az, hogy az Origin nem egy új szolgáltatás, hanem a már régóta üzemelő EA Store átnevezett, átalakított és kibővített reinkarnációja, mely látszólag nem akar sem a Steammel, sem más nagy online bolttal szembeszállni, az Originen keresztül ugyanis csak az EA játékait lehet megvenni -- de abból sokat.

A tegnapi startot követően már most 150 cím közül választhatunk, a kínálat pedig a későbbiekben bővülni fog olyan nagyágyúkkal, mint a Battlefield 3, a FIFA 12, az Alice: Madness Returns, a Kingdoms of Amalur: Reckoning és a Star Wars: The Old Republic. Utóbbit ráadásul csak innen lehet majd digitális formában beszerezni.

Az Origint webes felületen, illetve egy asztali számítógépekre és egy okostelefonokra tervezett dedikált alkalmazással is el lehet érni. A PC-s programban a letöltéseken kívül -- a Steamhez hasonlóan -- baráti társaságokat alakíthatunk ki, és láthatjuk, ki mivel játszik éppen, míg a telefonos kistestvér különlegessége, hogy ezen keresztül csak mobilos játékokat lehet letölteni, amik kizárólag az Originnel működnek együtt, tehát nem jelennek meg az Apple-féle Game Centerben.