A GameInformer leleplezte a Left 4 Deaddel előrukkoló Turtle Rock Studios legújabb játékát, az évek óta fejlesztés alatt álló, ám eddig részletesebben nem ismertetett Evolve című kooperatív shootert. A programot a 2K Games adja ki, idén ősszel jelenik meg, és PC-n kívül PS4-re, valamint Xbox One-ra készül -- bizony, teljesen next-gen lövöldéről van szó.

A játékról egyelőre viszonylag kevés információ áll rendelkezésre, lévén a februári GameInformer címlapos anyaga lesz, de a magazin weboldalán azt ígérték, hogy holnap kapunk még némi morzsát, szóval türelem. Addig is lássuk, mi is az az Evolve egyáltalán!

A Turtle Rock Studios a Left 4 Deaddel egyszer már megreformálta a kooperatív akciójátékok piacát, és most nagyon úgy tűnik, hogy újabb forradalomra készülnek. Az Evolve kulcsa az asszimetrikus multiplayer: a sci-fi környezetben zajló játékot öten játsszák, négyen egyedi felszereléssel és képességekkel bíró (tehát kasztokba sorolható) idegen vadászokat, egy elszeparált játékos pedig egy földönkívüli szörnyet alakít. A vadászok együttes erővel próbálják leteríteni a fenevadat, ami viszont minden körben egyre nagyobbra nő, erősödik, és új tulajdonságokra tesz szert. A Turtle Rock Studios munkatársai szerint, bár a kész arzenált magukkal cipelő vadászok négyen vannak, a szörny pedig egyedül, korántsem lesz könnyű dolga a bőrére pályázó fegyvereseknek, akik rá lesznek kényszerítve a hatékony együttműködésre.

A játékból eddig csak az alant látható művészi kép áll rendelkezésre (mely egyben a GameInformer címlapja is lesz -- a srácok oldalán látható egy teaser videó, benne még egy-két képpel, de egyelőre nem ágyazható be, szóval katt ide), ami a szörnyet és a rá vadászó katonákat ábrázolja -- utóbbiak a kép alapján a klasszikus kasztokat személyesítik meg, azaz várható mesterlövész, nehézfegyveres, na meg talán szanitéc és mérnök karakter. A 12 oldalas exkluzív cikk egyébként személyes tapasztalatok alapján íródik, ugyanis az amerikai kollégák kipróbálhatták az Evolve-ot, ami saját bevallásuk szerint nagyon tetszett nekik.

Evolve - GameInformer címlap