Ahogy azt korábban megírtuk: 2012 bizony a Trónok harca jegyében telik majd el, hiszen áprilisban elindul a tévésorozat második évada, májusban a boltokba kerül a Cyanide Studios műhelyében készülő RPG-verzió, illetve már javában készül az MMORPG is.

A játékot a Battlestar Galactica Online-t jegyző Artplant csapata készíti, akik igyekeznek minden fontos elemet megtartani az alapanyagból, hogy boldoggá tudják tenni a sorozat megszállott rajongóit is, valamint új és szórakoztató játékmenetelemekkel szeretnék magukhoz csalogatni mindazokat, akiket érdekel Westeros digitális világa. Fontos azonban tudni, hogy nem a könyvek szolgálnak alapanyagul a játékhoz, hanem az HBO-n futó tévésorozat, így eltérésekre számítani kell mind a történetet, mind a karaktereket illetően, valamint érdemes még azt is megjegyezni, hogy a program a Unity motort fogja használni, így böngészőből tudunk csak játszani.

A tervek szerint egy bétatesztelés után a játék még idén ősszel el fog startolni, ám ennél többet egyelőre nem voltak hajlandóak elárulni az illetékesek, viszont azt ígérik, hogy a jövő héten induló GDC-n már beszédesebbek lesznek.