A Steamet a világ legsikeresebb és legolajozottabban működő online videojáték-áruházaként tartjuk számon, ám úgy néz ki, hogy ez nemsokára megváltozik, mert a Valve bejelentette, hogy a Steamen szeptember 5-től nem csak játékok, hanem egyéb felhasználói szoftverek is megvásárolhatóak lesznek.

Hogy pontosan mely programok lesznek kaphatók, egyelőre nem árulták el. Azt viszont kiemelte a Valve, hogy ezen szoftverek is élnek majd a népszerű Steamworks lehetőségeivel, azaz automatikusan frissítik magukat és a telepítésük is pofonegyszerű. A szeptemberi kínálat persze folyamatosan bővül majd, sőt, a Steam Greenlighton át bárki ajánlhatja magát és munkáját, hátha bekerül a listába.

A Steam a Valve legnagyobb sikersztorija, a cég gyakorlatilag évek óta ebből az üzletből tartja fenn magát. Évente több nagy leárazást is tartanak, ilyenkor 1-2 euróért egy rakás játékot be lehet szerezni. Kérdés persze, hogy hasonló akciók lesznek-e a nem játékos szoftverek között -- gondolom, egy 5 eurós PhotoShopra sokan befizetnének.