• Kulisszatitkok derültek ki az első Assassin's Creed fejlesztéséről
  • Öt napjuk volt arra, hogy kibővítsék a játékot

Nagyon érdekes történetet osztott meg a napokban a Twitteren egy volt Ubisoft-fejlesztő, Charles Randall, aki az első Assassin's Creed készítésében vett részt, mint a mesterséges intelligenciáért felelős vezető programozó.

Az egész egy "mesélj el egy horrorsztorit a szakterületedről öt szóban" témafelvetésből indult, amire Randall azzal reagált, hogy "a vezérigazgató gyereke játszott vele" - később kifejtve, hogy az első Assassin's Creedről van szó.

ot-nap-alatt-keszultek-el-az-elso-assassins-creed-mellekkuldetesei.jpg

"Szóval az volt, hogy kész voltunk leadni a játékot, az első kör jól is ment, de aztán... jött a hír, hogy a vezérigazgató gyereke játszott vele, és unalmasnak találta, mert nem volt mit csinálni" - magyarázta az eredeti felütést Randall, később hozzátéve, hogy nem tudja, mennyi igaz az egészből, ők csak szimplán ezt a magyarázatot kapták.

A lényeg az, hogy öt (!) napot kaptak arra, hogy feldobják valamivel az Assassin's Creedet, ennyi idő alatt kellett hibamentesen beépíteniük a játékba a mellékes teendőket, mint a templomosvadászat vagy a zászlógyűjtögetés. Az első Assassin's Creed anno sok kritikát kapott azért, mert a fő sztorin kívüli tennivalók elég egyhangúak voltak, de így már teljesen más megvilágításba kerül az egész...

Randall hozzátette, némileg viccelve persze, hogy "csoda, hogy nem olvadt szét a konzolod", de végül sikerült bugmentesen leadni a játékot öt nap múlva - még ha nem is emlékszik sokra ebből a hétből. Pontosabban egy igen komoly hiba bentmaradt sajnos: az egyik melléküldetésnél ha rossz irányból közelítesz, akkor a templomos célpont át tud esni a talajon, és soha többet nem is tér vissza, ami lehetetlenné tette az 1000/1000 Gamerscore-t Xbox 360-on, de szerencsére ezzel kevesen találkoztak eddig.