• Nyáron érkezik az Othercide
  • Ami egy elképesztően sötét és borús taktikai RPG a Lightbulb Crew csapatától
  • Az első trailer alapján pedig izgatottan várjuk a folytatást

A Focus Home Interactive már tavaly is meglepett minket nem egy érdekes vagy izgalmas játékkal (gondoljunk csak az A Plague Tale: Innocence-re, vagy a Greedfallra), és nagyon úgy tűnik, hogy ezt a jó szokásukat idén sem akarják feladni. Legalábbis a nemrég bejelentetett címük, a Lightbulb Crew által készített Othercide, alsó hangon is baromi ígéretesnek tűnik.

othercide-01.jpg

A program maga (amiről tavaly márciusban már mi is beszámoltunk Radar alatt című cikksorozatunkban) egy igen érdekes elegy, hiszen a horrorok világát vegyíti a körökre osztott játékok lassan, megfontoltabb játékmenetével. Az Othercide története szerint egy haldokló idősíkon kell majd boldogulnunk, amit szinte teljesen elözönlöttek a torz, idegen lények, akiket az emberek szenvedése éltet. Nem egyedül nézünk azonban szembe ezzel a gonosz hordával: velünk lesznek a Lányaink is, akik a valaha élt legnagyobb harcosok lenyomatai.

othercide-02.jpg

Az érdekes háttérsztori mellé a fejlesztők dinamikus csatákat, mély taktikai lehetőségeket rejtő harcrendszert és hatalmas főellenfeleket is ígérnek, ez pedig, valljuk be, igencsak ígéretesnek hangik. Aztán hogy ebből a szokatlan és izgalmas mixből végül mi fog kisülni, az megint egy más kérdés, mindenesetre mi nagyon kíváncsiak vagyunk az Othercide-ra.