Ausztrália mindig híres volt a rendkívül szigorú korhatár besorolásáról, számos játék meg sem jelenhetett a kontinensen. Ugyanakkor 2013-ban pont azért vezették be az R18+ kategóriát, hogy több teret engedjenek a felnőtt tartalmakkal bíró játékoknak, viszont még ez sem garantálja, hogy minden program megjelenhet. Korábban kitiltásra került a Hotline Miami 2 és Valkyrie Drive: Bhikkuni, most pedig az Outlast 2 jutott erre a sorsra.

A korhatár besorolásról döntő osztály az okot az erőszak, a szex, a gyomorforgató jelenetek, a függőség, a drogok és a szex ábrázolásmódjában találta meg, és ezek miatt nyomta rá az RC bélyeget, ami a besorolás, és ezzel együtt az Ausztrál földön történő megjelenés elutasítása.

Persze ez még nem teljesen végleges, hiszen több játék jelent már meg utólag módosított jellemzőkkel, például a The Witcher 2: Assassins of Kings és a South Park: The Stick of Truth is ilyen. Ezekből egyszerűen kivágták vagy módosították a bírált részt, és újra besorolásra kerültek, aztán máris mehettek a boltok polcaira. Hogy a Red Barrels él-e a lehetőséggel, azt egyelőre nem tudni, bár a kifogásolt dolgokat és a játék jellegét tekintve talán meg sem oldható, hogy kevésbé legyen erőszakos, kimaradjon a drogok és a függőség témája, és elmaradjanak a gyomorforgató jelenetek. De az biztos, hogy jelenlegi formájában az Outlast 2 nem jelenhet meg Ausztráliában.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!